« Back

Klimmen, krab-vissen en 3 kinderen in een Sun Living (deel 2)

Onze tips voor een succesvolle actieve campervakantie met kinderen.

14.01.2019

Heel Zweden zal zich deze zomer herinneren omdat het een van de heetste en droogste zomers ooit geweest is. Het was ook de zomer waarin we de kans hadden een droomvakantie met het gezin door te brengen. Het verliep zoveel beter dan we hadden gehoopt. De Sun Living S75SL heeft de perfecte afmeting voor ons vijven. De flexibiliteit van het reizen met de camper betekende dat we op vele plekken als stranden en kampeerplaatsen konden verblijven. Bovendien waren we in de gelegenheid een groot deel van het mooie Bohuslän te ontdekken. Een vakantie waarin we de smaak van het camperleven te pakken kregen.

Er zijn een aantal ervaringen en leermomenten die we hebben opgedaan tijdens onze vakantieweek. We delen ze graag met jullie voor als je zelf met een camper en jonge kinderen op vakantie gaat.

TIP 1. Kies de juiste camper. Ga je naar camperplaatsen, wildkamperen of campings? Heb je behoefte aan een compacte camper om door kleine stadjes en smalle straatjes te rijden? Wij hebben de voor ons perfecte camper gekozen gezien de ruimte binnen. Er was genoeg ruimte voor alles dat we nodig hadden tijdens 2 weken vakantie en er was zelfs nog ruimte over. En met wat geluk en een makkelijk te manouvreren camper pasten we zelfs in de smalle parkeerplaats bij een van de klimplekken.

TIP 2. Kies een bestemming die iets leuks biedt voor ieder lid van de familie. Tijdens onze vakantie was er ruimte om te zwemmen, te spelen en te klimmen zonder dat we lange afstanden hoefden te rijden. We hebben ons vermaakt in het bos, aan het strand en geslenterd door kleine dorpjes. In onze ogen de meest ideale vorm van flexibiliteit tijdens een vakantie met jonge kinderen.

TIP 3. Neem het favoriete speelgoed van de kinderen mee. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk het voor kinderen is, zich thuis te voelen onderweg. Voor vertrek hebben we de kinderen zelf wat speelgoed laten uitzoeken om mee te nemen. Onderweg bleek dat de juiste keuze. Het speelgoed gaf een vertrouwd gevoel onderweg. Iets dat ze ieder op hun eigen manier en in hun eigen tijd nodig hadden. Daarnaast behoorden de fietsen en step tot de beste bagage. Ze pasten uitstekend in de garage van onze Sun Living. De kinderen hebben deze plek zelfs al "opgeëist" voor de volgende campervakantie.

TIP 4. Overnacht aan de kust. Ga slapen waar je wilt wakker worden. Het is een heerlijk gevoel om je thuis te voelen als je onderweg went. Om dan de camper te parkeren bij het strand, 's avonds samen te eten met het ruisen van de golven op de achtergrond, ervaar je een onbeschrijflijk gevoel van geluk. Bovendien doen de kinderen allerlei nieuwe ervaringen en indrukken op die ze de rest van hun leven niet meer zullen vergeten.

TIP 5. Mix activiteiten. Iedereen moet iets kunnen doen dat hij of zij echt leuk vindt. Natuurlijk zet je een groot deel van de vakantie, zo niet de hele vakantie, in het teken van de kinderen. Wij zijn echter van mening dat het ook voor de volwassenen belangrijk is dat ze hun dromen kunnen leven, samen met de kinderen. Dit maakt ouders gelukkig. Gelukkige ouders betekent gelukkkige kinderen. Bovendien leren de kinderen wat passie is waardoor ze uiteindelijk die van zichzelf kunnen ontdekken.

TIP 6. Durf routines overboord te gooien. Leven in de camper maakt alles zo makkelijk. De koelkast is altijd binnen handbereik, dus maak een maaltijd wanneer het jou uitkomt. Niet "omdat het lunchtijd" is, maar omdat je dan op dat moment trek hebt. Normaal gesproken worden onze stuiterballetjes rond 5 uur 's morgens wakker. In de camper ervaarden wij als ouders van jonge kinderen toch enkele uitslaap-ochtenden. Ongetwijfeld kwam dat ook doordat de kinderen wat later naar bed gingen en de hele dag actief geweest waren, maar zeker ook omdat we nu eenmaal heerlijk sliepen in de Sun Living.

7. Leve de spontaniteit! Ga eens niet naar een camping. Campings en campingplaatsen zijn comfortabel in vele opzichten. Een zo nu en dan moet je je watertanks legen en bijvullen. De ware camperbeleving deden wij op als we niet via de gebaande paden reisden en overnachtten. Onze mooiste momenten hadden we als we iets nieuws deden, iets avontuurlijks. Rijd naar de kust en overnacht daar ter plekke. Stop en laat de kinderen dansen in de regen als ze daar zin in hebben. Bezoek vrienden en blijf een paar dagen slapen, in je eigen bed. Genoeg redenen voor ons om zeker te weten dat we een eigen camper willen aanschaffen.

Dealer spreken
Informatie opvragen