Terug
14.04.2023

Een ontspannen Paasweekend

Werken bij Adria Benelux B.V. heeft zo z’n voordelen. Áls er demomodellen* caravans of campers beschikbaar zijn, kan je er zo af en toe zelf mee op pad. Dat is niet alleen leuk, maar ook bijzonder nuttig. Alle caravans en campers worden vanuit de fabriek direct afgeleverd bij onze dealers. Daardoor zie ik de modellen vooral op foto’s voorbij komen. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en sales operations, daardoor bestaat mijn werk vooral “online”. Des te mooier is het om een van onze producten dan eens “offline” te ervaren.

Sun Living S 72DL op basis van Citroën.

Op Goede Vrijdag halen we de camper op bij Stam Campers in Dreumel. Het is een Sun Living S 72DL op basis van Citroën (onderaan meer informatie over de camper). Voor Sun Living een volledig nieuwe indeling met face-to-face zitgroep en twee enkele bedden achterin.

Het model is volledig ingericht om te gebruiken, voorzien van volle gasflessen en een volle brandstoftank. Na een goede uitleg ter plekke, laden we onze persoonlijke spullen over, parkeren we de auto netjes op het terrein en vertrekken we richting Duitsland.

De eerste kilometers zijn even wennen vanuit onze hybride Toyota Yaris: weer zelf schakelen, hoog zitten, veel zicht. En meer geluiden dan in de personenauto. De cruise control is een van onze favoriete rijhulpmiddelen. Dat is in de camper niet anders. We zijn ons bewust van de afmetingen van de camper maar ervaren die niet als een probleem of grote uitdaging. Het geheel rijdt soepel en “alles wat achter je zit”, volgt eenvoudig. 

Net na lunchtijd passeren we de Duitse grens. Met een camper heb je alles direct bij de hand. En daar maken we dan ook gebruik van. We stoppen op een grote parkeerplaats om daar onze lunch te verwarmen en er even uitgebreid voor te gaan zitten. Waarom niet? Tijd genoeg!

Wat voor maaltijd het ook is, je bereid het eenvoudig en overal.
Even een klein spelletje. Gewoon omdat het kan.

Op de Duitse Autobahn is het druk. Gelukkig voor ons is het drukker Duitsland uit, dan in. We hoeven niet stil te staan. De regen die ineens met bakken uit de lucht komt, helpt natuurlijk niet mee. Rond 16.00 u. bereiken we onze bestemming: Seepark Ternsche – Campingplatz in Selm. Een 3-sterrencamping met vooral veel vaste staplaatsen. Het veld voor tijdelijk kamperen bevindt zich tussen de bomen en biedt veel ruimte zonder toegewezen plaatsen. We mogen staan waar we willen. Stroompunten zijn er genoeg evenals watertappunten. We vinden een mooi rustig plekje achterin. 

Nu eerst uitpakken en het bed opmaken. De temperatuur staat het toe de verwarming uit te proberen. We zetten deze op 19 graden en al snel wordt het aangenaam binnen.

De S 72DL beschikt over 2 enkele bedden achterin. Met daartussen een uitschuifbare bodem en extra vulstuk.
Wij besluiten in de breedte te slapen.

De camping ligt aan een meer. Zodra het droog is, gaan we naar buiten voor een rondje. Het is kil maar fijn om even de benen te kunnen strekken.

Het strandje van de camping, aan het meer.
De overkant.
Met een open dakluik genieten van live muziek.

Na een zeer lange nachtrust worden we wakker in een volstrekt rustige omgeving waar we uitsluitend vogels horen. Wijzelf wonen 8 hoog, direct naast een drukke snelweg, dan is dit wel even heel iets anders. We openen het dakluik iets verder en genieten van het gratis concert dat in de bomen om ons heen gegeven wordt.

Daarna is het tijd om te douchen. We hebben overwogen om in de camper te douchen. Echter ontvingen we bij aankomst douchemunten. Daar kunnen we 5 minuten per persoon op douchen. In de huidige tijd, douchen we thuis niet eens zo lang, dus besluiten we gebruik te maken van het camping sanitair. Wat er overigens prima verzorgd, schoon en netjes uitziet.

Wandelen is een gezamenlijke liefhebberij. Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen aan en leidt Google Maps ons langs uitgestrekte velden naar Selm. Het stadje waar de camping aan grenst. Langs de weg passeren we een gedenkplek waar je voor € 0,40 een kaarsje kunt branden. We steken kaarsjes aan voor hen die ons dierbaar zijn.

Google Maps is onze gids vandaag.
Groene velden omringen de camping.
De verschillende bouwstijlen in Selm staan ons wel aan.
De St. Ludger kerk. Te midden van een mooi aangelegd plein.

Onze bestemming in Selm is “Burg Botzler”. Bij aankomst blijkt het te worden gerenoveerd dus dichterbij dan dit, kunnen we niet komen.

We verlaten de stad en de drukte en vinden een “pauze bankje”. Tenminste, zo noemt Google Maps het. Tijd voor soep en een broodje. 

Paarden grazend in de wei.

Opgewarmd beginnen we aan het tweede deel van de wandeling. Wederom langs uitgestrekte weides, met paarden die rustig grazen, naar het bescheiden bos. Het maakt niet uit in welk seizoen of wat voor weer het is, in het bos is het altijd fijn lopen. 

De prachtige kleuren van het bos
Een jachtpost. Helaas geen dier gezien.
Beentjes omhoog ... ontspan.

Terug bij de camper is het helaas geen weer om buiten te zitten. We zetten de kachel aan en brengen de rest van de avond door met een goed (puzzel)boek. 

Paaszondag. De zon schijnt. Volop. Dat is heerlijk wakker worden.
Een blauwe lucht zodra je je ogen open doet.
Paasbrunch in het zonnetje.

Tijd om de tafel en stoelen buiten te zetten en te genieten van de Paasbrunch.

De bedoeling was vandaag ook te gaan wandelen. Totdat we ons realiseren dat het al – we weten niet hoe – lang geleden is dat we gewoon rustig in het zonnetje hebben gezeten. Even niets of met een goed boek. En dus besluiten we bij de camper te blijven.
Waar de zon de hele dag te zien is, niet gehinderd door dikke wolkenvelden.
Bijna terug in Nederland.

Op 2e paasdag schijnt de zon wederom maar de wind voorkomt een aangename temperatuur. Vandaag gaan we weer naar huis maar we hoeven pas om 12 uur van de camping af. We lezen onze boeken uit voordat we gaan inpakken en schoonmaken. Om 1 minuut voor 12 verlaten we de camping, terug op weg naar Dreumel. Om daar de camper weer in te leveren. Zodra we de grens passeren begint het te regenen. Een weekend dat nat begon, eindigt ook zo. 

We kijken terug op een ontspannen weekend. Bevoorrecht als we zijn dat we deze camper konden gebruiken. Desalniettemin heb ik het nuttige met het aangename kunnen combineren. Ik heb meer geleerd over de camper op zich (over de vorstbeveiliging op de boiler bijvoorbeeld) en ik heb videomateriaal kunnen maken voor onze social pagina’s in Nederland en België. Volg Sun Living op Facebook en/of Instagram en wie weet zie jij nog iets terug van ons Paasweekend.

Arno en Natasja

Boiler onder de bank achter de bestuurder met daarnaast de vorstbeveiliging.
De S 72DL gezien vanuit de cabine.

De camper

De Sun Living S 72DL is een nieuwe indeling in het Sun Living aanbod. Hij beschikt over 2 enkele bedden achterin met daaronder een garage. Wij besloten om in plaats van in de lengte, in de breedte te slapen.
Voorin zijn de cabinestoelen draaibaar waardoor je samen met de twee bankjes in de lengte, de face-to-face opstelling, een gezellige zitgroep creëert. De cabinestoelen zitten erg comfortabel en geven veel steun. Zowel tijdens het rijden als met een goed boek kan je hier prima zitten. De tafel in de zitgroep heeft een deelbaar tafelblad en kan in zo’n beetje alle richtingen geschoven worden. Over doorloop hoef je je dus geen zorgen te maken. Boven de zitgroep is een hefbed tegen het plafond geplaatst. Dit bed hebben we niet gebruikt. 

Aan de linkerkant van de opbouwdeur bevindt zich de toiletruimte met opklapbare wastafel en de douchecabine. Verder veel kastruimte voor je persoonlijke spullen. Zoals gezegd hebben wij de douche niet gebruikt. De wastafel en het toilet wel. Er gaat niets boven je eigen toilet als je onderweg bent. Achter de zitgroep, aan de bestuurderskant, is de keuken geplaatst. Voorzien van alle gemakken: 3-pits gasstel, grote koelkast met vriesvak, spoelbak en heel veel kast- en laderuimte.

De S 72DL gezien vanuit de slaapkamer.

* De demomodellen van Adria Benelux B.V. worden ingezet voor persdoeleinden, dealershows, eventuele proefritten tijdens evenementen, als inzet van prijsvragen op beurzen en andere promotionele activiteiten waar nodig.