Terug
27.02.2023

Ga met vertrouwen op vakantie

Ben jij al helemaal klaar voor je volgende vakantie in je Sun Living (bus)camper? Of je nu een wintertrip of een lenteweekend plant, er zijn een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken voordat je op pad gaat.

Als nieuwkomer of ervaren kampeerder ben je je niet altijd bewust van veel voorkomende fouten die gemaakt kunnen worden. En dat gaat ten koste van je vakantie.

5 SIMPLY GREAT HINTS:

  1. MAAK REGELMATIG EEN AFSPRAAK BIJ DE DEALER

Voor een zorgeloze vakantie is ons advies eenvoudig: maak een afspraak bij de dealer voor de volgende reis. Regelmatig onderhoud en controle voorkomen onverwachte uitval en houden je camper of buscamper in optimale conditie.

2. BEWEGENDE DELEN

Een van de grootste fouten die gemaakt worden is het overslaan van het jaarlijks onderhoud. In de veronderstelling dat als de camper niet zo vaak gebruikt is, dat dit dan niet nodig zou zijn. Als bewegende delen voor langere tijd juist niet bewegen, kunnen ze vast komen te zitten. De banden van een stilstaand voertuig kunnen vervormen, afvlakken of zelfs beschadigd raken. Zelfs als ze er op het oog goed uitzien, is het advies ze iedere 6 jaar te vervangen.

3. TESTEN

Om vochtinfiltratie te voorkomen, laat de dealer een jaarlijkse inspectie uitvoeren. Dit is bovendien ook nodig voor het behoud van de garantie op waterdichtheid. Vergeet niet remmen en schokbrekers te laten controleren. Laat de dealer alles met betrekking tot het gassysteem controleren, inclusief de gasslangen en de vervaldatum daarvan.

4. VLOEISTOFFEN EN ENERGIE

Het is belangrijk alle vloeistoffen in het motorgedeelte aan te vullen en de dealer de nodige controles uit te laten voeren conform de fabriekshandleiding. Herinstalleer en sluit de accu's aan, controleer op het voltage en laad op indien nodig. Controleer alle 12V functies op ze werken.

5. GARANTIE

Onthoud, jaarlijkse controles aan een nieuwe camper of buscamper zijn noodzakelijk voor het behoud van de garantie. Vergeet dus niet om een afspraak bij de dealer te maken voordat je weer op pad gaat. Regel het op tijd en geniet van een heerlijke vakantie.

Pak je spullen maar in, doe je gordels vast en ga op pad om nieuwe herinneringen te maken. Met onze tips in het achterhoofd ben je goed op weg naar een zorgeloze, onvergetelijke vakantie.

Happy travels!