Terug
29.01.2021

Hanzereis naar de Oostzee

In de nazomer van 2020 hadden we nog 9 dagen vrij en de mogelijkheid om de nieuwe Sun Living S 75 SL automaat te testen. Op onze wensenlijst stond al langer het eiland Rügen. De NKC helpt je op weg met een schitterende route, die eigenlijk 21 dagen duurt maar met wat puzzelen hebben we die ingekort. De Hanzesteden blinken uit door hun prachtige middeleeuwse gebouwen, grote kerken die de welvaart uit die tijd goed laten zien. Via Hameln naar Bremen, naar Lübeck en Wismar, om vervolgens het eiland Rügen te bereiken. Echt een aanrader! 

Richard en Anneke hebben er zin in.

Op 25 september begonnen we vroeg aan de trip richting Hameln. 

De nieuwe 9 traps automatische transmissie in de Sun Living is een echte “ontzorger”. Niet hoeven schakelen is een extra stuk comfort tijdens de rit en daarmee hebben we alle aandacht om goed op de weg te letten. 

Onze eerste overnachting is op Hanse Camping am Stadtwaldsee in Bremen. We kunnen er heerlijk eten op het terras van de camping, met zicht op de Waldsee. We drinken nog een glaasje en gaan vroeg onder de wol na een lange, 1e reisdag. Morgen staat Bremen centrum op de agenda, wat op een paar minuutjes fietsen vanaf de camping ligt. 

Prachtig uitzicht van het camping terras
Goedemorgen!

Lekker geslapen op de nieuwe Evopore matrassen in de Sun Living, fris gedoucht gaan we aan het ontbijt. Fietsen van de drager en we vertrekken richting Bremen city. Wat een vrijheid ervaren we met deze manier van vakantievieren. Bremen is prachtig, ondanks de Corona materegelen zeer toegankelijk en vriendelijke mensen. 

Het centrum van Bremen ligt slechts op een paar minuten fietsen.
Het is er gezellig druk.

We slaan een paar steden over en reizen door naar Lübeck. Aldaar vinden we een kleine camping net buiten de stad. De Zenec navigatie, die speciaal voor campers is ontwikkeld, is zo in te stellen dat we snelwegen kunnen vermijden. Zo zien we wat van het binnenland en halen het tempo er uit. Ook Lübeck is overweldigend met z’n prachtige gebouwen en levendige centrum. Het weer is ons goed gezind, terwijl het in Nederland met bakken uit de lucht komt, zitten wij op het terras aan een fris biertje!

Lübeck verrast ons
Op een geweldige vakantie!
We zijn in goed gezelschap

Lübeck laten we achter ons en de volgende bestemming is Wismar, waar we hopen in de haven een plekje op Wohnmobilpark Westhafen te bemachtigen. We horen dat het er voor de middag al vol kan staan dus we vertrekken op tijd. En het lukt, leuk detail: we hebben buren met een Sun Living camper!  

Inmiddels is het 29 september en zijn we 4 dagen onderweg. Het reizen met de Sun Living S 75 SL Automaat is een feest. Zit- en slaapcomfort bevallen uitstekend en de praktische indeling met veel bergruimte zorgt voor een opgeruimd geheel. We zijn nog een dagje in Wismar, bezoeken de haven en wandelen naar het historische centrum. 

De haven van Wismar
De stoelen staan in de goede positie, we kunnen gaan!

Net voor de oversteek naar het eiland Rügen ligt de plaats Stralsund, met een camping die uitzicht biedt op de brug die de 2 verbinden. Ook Stralsund is een bezoek meer dan waard met wederom een prachtig historisch centrum. Maar nu we echt de Oostzee ruiken maken we de oversteek via de nieuwe brug naar het eiland Rügen. 

Wie fotografeert wie?
Wees welkom
Zo makkelijk, je eigen fietsen mee.

Op Rügen zou je al meerdere dagen kunnen rondtrekken, gezien onze “mini” vakantie maken we de keuze om vanuit Camping Prora langs de kust te gaan fietsen. Daarmee zien we maar een deel van het eiland, reden om later nog eens terug te komen :-).

Rügen strand
Prora, altijd al eens willen zien.

Prima infrastructuur voor fietser en wandelaar, met het zonnetje en een frisse zeewind vertrekken we richting Binz. Een kilometer of 10 fietsen en je bent in een geweldige omgeving met prachtige strandhuizen en de zo kenmerkende Oost-Duitse strandstoelen in bonte kleuren. 100% genieten!

Kleurrijke stoelen op het strand
Ook dit is Binz
Voetjes in het zand, zonnetje erbij ...
Het is tenslotte vakantie!

Het valt ons op dat het eiland prima is ingericht voor een vakantie met de camper. Op de camping waar wij verblijven zijn de plekken ruim van opzet en omgeven door prachtige naaldbomen. 

We zetten de trip voort, nu wel huiswaarts. We delen de terugreis op in 2 delen om zo nog 1 overnachting extra te pakken. Het bevalt ons goed en willen eigenlijk helemaal nog niet naar huis…. Dat komt waarschijnlijk omdat het voelt alsof je, je huis bij je hebt met de Sun living.

In Drage overnachten we aan de oever van de Elbe op Camping Stover Beach. Nog een laatste ontbijtje in de camper en dan zit het erop. 

Een kleine 1.600km in 9 dagen, prachtige steden, lekker eten, vriendelijke mensen en een heerlijke Sun Living camper. Zo zullen wij deze mini-vakantie ons herinneren. 

Met dank aan Sun Living Benelux 

Richard & Anneke van de Pol

Groeten uit Lübeck