Terug
02.04.2021

Niet ver weg op vakantie, wel onderhoud. Hoe zit dat?

We willen allemaal graag op vakantie. En als je op pad gaat met de motorhome, kan dat ook met een gerust hart. Rust, ruimte, je eigen huisje mee, puur genieten. Ver reizen is op dit moment niet aan te raden. Voor velen dan ook de ideale gelegenheid om op ontdekkingsreis in eigen land te gaan. Goed idee! 

Menigeen denkt dan dat onderhoud aan caravan of camper wel een jaartje kan worden overgeslagen. Geen goed idee.

Het is een misvatting dat bij weinig of geen verplaatsingen, de motorhome niet aan slijtage onderhevig zou zijn. Bewegende delen die lang niet bewegen komen vast te zitten, banden kunnen bij lang stilstaan op dezelfde plek afvlakken en zwakke plekken gaan vertonen en een gasinstallatie heeft nu eenmaal een controle nodig. En wat te denken van controles om aan de garantievoorwaarden van een nieuwe motorhome te blijven voldoen?

Onderhoud en controle zijn belangrijk. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vochtcontrole voor het behoud van uw garantie op waterdichtheid; deze dient jaarlijks te worden uitgevoerd door de erkende dealer. De resultaten hiervan dienen te worden geregistreerd in het garantiesysteem van Sun Living. 
   
 • Als de motorhome langere tijd heeft stilgestaan is het belangrijk de remmen te laten testen en de schokbrekers te laten nakijken. Tijdens het rijden moeten deze hun werk goed kunnen doen. Na lange stilstand kunnen ze vast komen te zitten waardoor gevaarlijke situaties onderweg kunnen ontstaan.
   
 • Het advies voor de banden is: vervang ze na 6 jaar of eerder indien nodig. Laat uw dealer de banden bekijken; hebben ze nog voldoende profiel, zitten er geen zwakke plekken in. U hoeft niet helemaal naar de Middellandse Zee te rijden om een klapband te krijgen. 
   
 • Laat het gassysteem van de motorhome door een erkende dealer nakijken. Gasslangen hebben een “houdbaarheidsdatum”. Zorg ervoor dat deze voldoet aan de laatste richtlijnen.
   
 • Het motorisch gedeelte van de motorhome heeft ook z’n aandacht nodig. Vloeistoffen moeten bijvoorbeeld op niveau zijn. Uw dealer voert de nodige controles uit volgens de richtlijnen en instructies van de fabrikant.

Maak een afspraak bij de dealer en ga dit voorjaar geheel onbezorgd genieten van de mooiste vakantie die er is – je kampeervakantie.