Terug
14.10.2021

Voor alles een eerste keer!

Stel je voor, je werkt in de camperhandel en bent nog nooit met een camper op vakantie geweest. Als je dit leest, wat denk je dan? Precies, hier gaat iets niet helemaal goed. Tijd voor verandering. Tijd voor onze allereerste campertrip.

We leven ook nog eens in “de Corona-tijd” dus een vliegvakantie zit er niet in. Code Oranje of zelfs Rood, geen beginnen aan.

Wij dachten hetzelfde als zo’n beetje heel Nederland; we gaan op pad met een camper. Sowieso moeten we het een keer proberen. Met grote dank aan Adria Benelux die het voor mij en mijn vriendin Bo mogelijk maakten ons avontuur met een Sun Living S 75 SL aan te mogen gaan.

Vrijdag 21 mei 2021, de dag van de waarheid. Ons avontuur met de Sun Living begint, we gaan er nu echt mee weg. De camper is voorzien van een automaat en rijdt subliem. Hij rijdt soepel mee in het verkeer en zelfs inhalen is geen probleem. Al doen we dat niet veel. We rijden op het gemak op de rechterbaan en genieten van de omgeving en de rit op zich. Ik vond het opvallend dat de stoel zo lekker zat. Voor mijn gevoel kon ik makkelijk doorrijden naar Zuid-Frankrijk.

Het werd Berg en Dal. Eenmaal aangekomen op de camper, installeren we ons en beginnen we aan onze eerste maaltijd. We konden onze favoriete lekkernijen meenemen in de grote koelkast (zelfs met vriesvak!) en hebben daar voor de camper, buiten, enorm van genoten. De vakantie is goed begonnen. 

Op een mooie nieuwe ervaring!

We nemen nog een afzakkertje en dan is het tijd om onze eerste nacht ooit, in een camper te mogen doorbrengen. Eerlijk is eerlijk, we hebben geslapen als een roos! Ik heb in veel verschillende hotels geslapen met heerlijke bedden maar daar doet deze Sun Living echt niet voor onder. We begonnen de volgende morgen fris en fruitig aan een nieuwe dag.

We hebben onze fietsen meegenomen en maken diverse ritten in de mooie natuurgebieden om ons heen. Het weer zat niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Limburg is prachtig, ook als de zon zich achter de wolken verschuilt.

Na Berg en Dal zijn we doorgereden naar Maastricht. Daar hebben we het bourgondische gedeelte van onze vakantie beleefd. We vonden een mooie camperplek aan de jachthaven en genoten van de gezellige terrassen en het lekkere eten. Maastricht is mooi, heel mooi en shoppen kan je er ook heel goed 😉.

Samen genieten op het terras.

Helaas kwam aan onze allereerste campertrip een eind. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Iedereen praat altijd over “de vrijheid” van het kamperen en het camperen in het bijzonder. En het is waar. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Trekt je eigen plan. Dat is ons heel erg goed bevallen. Geen wachtrijen of vertragingen maar rust en ruimte. Zelf je ontbijt maken (doe ik niet zo vaak 😊), de afwas … je bent op vakantie en het maakt allemaal niet uit. Eigen baas zijn over je tijd, je activiteiten en zelfs over de plek waar je ’s morgens wakker wordt geeft zoveel ontspanning. Die klusjes zijn gedaan voor je er erg in hebt.

Limburg is prachtig!

Nogmaals Adria Benelux, hartelijk dank voor de geweldige ervaring! Wij moeten nog even doorsparen maar de Sun Living heeft ons overtuigd voor welk merk en uitvoering wij straks zouden moeten gaan.

Kevin en Bo